pondělí 26. října 2015

Houska k večeři?!

Není to jenom houska, je to teplá večeře…


Když se vychytá správná doba pečení a složení housky podle chuti je to dokonce moc dobrá teplá večeře :-)

Podle toho, kolik vás bude, tolik toho budete potřebovat :-)

Já píši postup na pět housek (bulek):

5 kaiserek nebo bulek
5 plátků anglické slaniny
5 ks vajíček
5 plátků oblíbeného sýru
1 ks menší cibule
1 velké rajče
2 cm pórku
Pepř a sůl a další koření podle chuti
Máslo


Bulky nahoře odřízneme a opatrně vydlabeme, skrojek nám pak poslouží jako víčko.


Vymažeme máslem a na dno dáme pokrájenou slaninu kolečko pórku a část rajčete.

Troubu předehřejeme na 170 °C.

Do bulky vyklepneme vajíčko, osolíme, opepříme.

Dáme do trouby, pečeme, tak dlouho, aby Vám konzistence vajíček vyhovovala. Já radši měkčí, tak vyndat téměř hned protože i po vyndání z trouby rychle dochází.

Chvilku před koncem pečení položím na bulky plátek sýra.
Skrojky během pečení padly v oběť hladovějícím ochutnávačům :-)

Po těchto sychravých dnech je to večeře, která zahřeje na těle a potěší i duši, protože je nenáročná, rychlá a chutná.


Variant čím naplnit housku je přemnoho, od CDD až po vybrané dobrůtky.

Dejte vědět do komentáře, jestli jste vyzkoušeli, pokud ano, tak jakou variantu, budu ráda:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat