čtvrtek 14. ledna 2016

Bramboráky

Jarda je má moc rád, ale tím že se smaží je tak často neděláme, ale když už tak už pořádnou mísu ať to za to stojí :-)

Budeme potřebovat:
  • 1 kg moučných brambor
    2 polévkové lžíce mléka
    2 vejce
    3-4 lžičky sušené nebo čerstvé majoránky
    4 velké stroužky česneku
    sůl a pepř
    6 polévkových lžic hladké mouky
    olej nebo sádlo na smažení


    Brambory pečlivě oloupu, omyju, osuším a pak do větší mísy nastrouhám brambory na jemném struhadle, když je toho pro celou hordu, tak v robotu.

    Z nastrouhaných brambor pak rukou vymačkám a vodu a sliju. Osolím je a zakapu trochou mléka, aby mi moc nezhnědly. Přidám vejce, majoránku, česnek, podle chuti sůl a pepř a nakonec na zahuštění hladkou mouku. Směs důkladně promíchám na středně husté těsto.

Pečeme dozlatova a do křupava po obou stranách.




Bramborák jíme hned, protože nejchutnější je čerstvý.

A protože na potom nikdy nezbyde :-)

Dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat