pátek 1. července 2016

Lívance

Lívance z krabice? Kdo by to jedl?

Ale lívance domácí ještě teplé bych jedla klidně hned.

Budeme potřebovat:

700 ml mléka
400 g polohrubé mouky
2 vejce
20 g droždí
40 g cukru
špetku soli





Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek.

Mouku nasypejte do mísy, přilijte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Takto vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit).
Rozpalte pánev nebo kdo má tak lívanečník a jen zlehka potřete tukem; dobře to jde mašlovačkou. Naběračkou na něj nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova.



Na závěr podle libosti ochuťte. Já doporučuji skořicový cukr nebo javorový sirup:-)

Mňam, ale zítra je sobota a co budeme snídat už asi tuším :-)

Co budete snídat vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat