čtvrtek 25. srpna 2016

Těstoviny carbonara s květákem a oříšky

Tento recept jsem objevila v Apetitu a už obrázek mě okouzlil a chuť mě uhranula natolik, že toto jídlo už je v našem jídelníčku :-)

Prakticky pokaždé, když koupím květák vařím toto výjimkou je občas polévka, ale o té někdy jindy.

Ingredience:
Květák
Olivový olej
Pepř
Sůl
Tymián
Těstoviny
2 vajíčka
Smetana ke šlehání
Ořechy (v originále lískové, když nejsou, dávám i vlašské)

Troubu předehřeji na 180°C.
Květák nakrájím na drobné kousky asi tak 2 – 3 cm. Květák aám do zapékací mísy zakapu olivovým olejem, posypu tymiánem, přidám sůl a pepř a promíchám. Květák dám do trouby a peču do zlatova cca 15 – 20 min.
Pak přidám oříšky a peču ještě 8 minut.
Takhle to vypadá po vyndání z trouby:



Mezitím uvařím těstoviny.
Vyšlehám dvě vajíčka se 4 lžícemi šlehačky a 100 g parmazánu. Do uvařených těstovin rozmíchám směs s vajíčkem.
To vypadá takhle:


Pak vše promíchám dohromady a květák ihned podáváme.
A dohromady je to asi tak:







 Dobrou chuť.


Já bych si dala hned :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat