pátek 25. listopadu 2016

Historie našeho kváskového chlebu

Už je to přes rok co s námi bydlí kvásek má svoje tři plastové mističky a jedinečné privilegium být vždy v lednici.

Vyzvedla jsem si ho v roce 2015 u hornického muzea v Příbrami a vyměnila ho za čajíky od Grešíka a dostala k němu navíc muffin z pohankové mouky, MŇAM.

No a už je to víc jak rok co doma pečeme ten zázrak samozřejmě, že začátky byly těžké a že ne. Zde vidíte náš první chleba :-)



Ale dneska už to umíme máme vyladěnou chuť a těšíme se pokaždé když zaděláme kvásek.












Už se nám i poštěstilo ho poslat dál, ale nemám zprávy jak se mu jinde daří jestli se povedl a tak... Každopádně dneska pečeme chleba tak dvakrát týdně a je to prima. Když Vám provoní kuchyni a vlastně celý dům a víte, že ráno k snídani bude čerstvé pečivo jenom z mouky, vody, trochu soli a kmínu.

Recept někdy příště :-) ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat